Vergoedingen

Individuele therapie Volwassenen

Een individuele sessie (45 minuten) kost 90 euro.

Kind en Jeugd

Voor ouderschapsbegeleiding en behandeling kinderen en jongeren zijn er contracten met de gemeente Alkmaar en omstreken en met de KOP gemeenten (Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel).  Een verwijzing van de huisarts of gemeente is noodzakelijk.

Vergoedingen

De kosten voor een psychologische behandeling kunnen door uw zorgverzekeraar vergoed worden vanuit het basispakket. Dit is onder meer afhankelijk van de aard van de klachten. Een verwijzing van de huisarts is in dit geval nodig.

Op dit moment heb ik contracten met de verzekeringsgroepen CZ, DSW en VRZ.   Ben u bij een van deze groepen verzekerd, dan kan ik de factuur direct bij de  zorgverzekeraar indienen.

Voor de overige verzekeringen kunt u vergoeding krijgen via de regeling voor ongecontracteerde zorg.

Dit houdt in dat de factuur aan het eind van de behandeling, of na 1 jaar, rechtstreeks naar u wordt gestuurd.  De factuur dient u aan de behandelaar te voldoen. U bent zelf verantwoordelijk voor het indienen van de factuur bij de zorgverzekeraar. Tijdens een eerste gesprek zal ik met u bespreken wat het in uw situatie betekent.

De vergoeding is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekering.
De restitutiepolis biedt vrije keuze van zorgverleners en vergoedt behandelingen voor 100%. De naturapolis vergoedt voor therapie bij niet-gecontracteerde zorgverleners een bepaald percentage (70-85%) van de kosten. Alle zorgverzekeraars bieden naturapolissen en restitutiepolissen of een combinatie hiervan.

Ik  hanteer de tarieven vastgesteld voor de NZA: hier.
De zorgverzekeraar kan u meer informatie geven over de hoogte van de vergoeding of klik  hier.
Houdt u ook rekening met het eigen risico.

Wilt u meer weten over contractvrij werken: https://contractvrijepsycholoog.nl/

Marieke Sluijs is ook aangesloten bij de NVPA. Hierdoor is het ook vaak mogelijk vergoeding van de factuur de krijgen via het aanvullende pakket wanneer er geen vergoeding mogelijk is vanuit het basispakket.

Bekijk de mogelijkheden van uw zorgverzekering

 Afzeggen

U wordt verzocht afspraken minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen. Dit kan telefonisch of per e-mail. Afspraken die niet op tijd worden afgezegd, dient u zelf te betalen. Deze kosten kunt u niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Praktijk voor psychologie en mindfulness