Basic Trust Heiloo

Samen met Tine Schaeffer (orthopedagoog) ben ik aangesloten bij Basic Trust.  Wij bieden in Noord Holland Noord begeleiding en behandeling aan kinderen en hun ouders/verzorgers. Deze behandeling gaat ervan uit dat kinderen tot bloei komen in een sfeer van verbondenheid en veiligheid.  Hierdoor ontwikkelen kinderen basisvertrouwen: vertrouwen in jezelf, anderen en de wereld om je heen.

Een gebrek aan basisvertrouwen ligt vaak als verborgen oorzaak onder allerlei emotionele en  gedragsproblemen. Wanneer een kind onvoldoende vertrouwen en veiligheid ervaart, kan het niet goed luisteren, leren en zich ontwikkelen.  Er ontstaat hierdoor vaak een negatieve spiraal waarin ouders en kinderen niet meer het plezier en de nabijheid met elkaar ervaren waar ze wel naar verlangen.

Een gebrek aan basisvertrouwen kan allerlei oorzaken hebben. Ouders willen het beste voor hun kinderen en verdienen hierbij steun en support. Wanneer ouders leren hoe zij hechtingsensitief en traumasensitief kunnen reageren op hun kinderen, gaat het basisvertrouwen van kinderen  weer groeien komen kinderen verder tot ontwikkeling.

Wanneer nodig worden basic trust methode aangevuld met andere therapievormen zoals Sherborne bewegingspedagogiek, EMDR, juniorwrite en schematherapie.

Ook maken we ik gebruik van de wijsheid en kennis van Hand in Hand Parenting. 

Werkwijze

De behandeling is zorgvuldig afgestemd op uw kind en u.   Er kan gebruik gemaakt worden van video opnames.  Op deze opnames kijken we naar wat er goed gaat, bouwen dit uit en we denken mee over wat anders kan.

Voor een uitgebreide beschrijving en aanmelding van een behandeling bij Basic Trust Heiloo verwijs ik u naar de website van Basic Trust

Basic Trust Heiloo

Werkwijzen | Mindfulness  | EMDR | Lichaamsgerichte benadering | Schematherapie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Praktijk voor psychologie en mindfulness